Planttips van de specialist

Gaat u tuinieren? Of hebt u plannen om een nieuwe haag te zetten, de tuin opnieuw in te richten met vaste planten of fruitbomen en -struiken te zetten? Hoe zorg je voor een succesvolle aanplant van (fruit)bomen, heesters en vaste planten? We geven u graag tips van de kenners om uw jonge aanplant een goede start te geven.

Bij kwekerij Fitapple in Puiflijk (gemeente Druten) gebruiken ze DCM VIVIMUS® bij de aanplant. Een jaar of 6 geleden zijn zij daarmee begonnen. Alouis van der Zandt van Fitapple vertelt:

‘Vroeger deden we altijd aanplanten met potgrond. Maar een jaar of 6 geleden adviseerde John Kusters ons om bij de aanplant Vivimus te gebruiken. We hebben dat jaar de proef op de som genomen en 1 hectare met potgrond aangeplant en 1 hectare met Vivimus. Het verschil was snel zichtbaar: de aanplant met Vivimus sloeg beter aan en groeide vlotter weg. En uiteindelijk gaf deze aanplant ook meer productie. Tegenwoordig voegen we bij al onze nieuwe aanplanten Vivimus toe’, aldus Van der Zandt.
Het bedrijf Fitapple van de broers Alouis en Roland van der Zandt teelt in totaal 38 hectare appels met in hoofdzaak twee cultivars: Elstar en Kanzi.

John Kusters van PG Kusters Land- en tuinbenodigdheden uit Dreumel heeft deze ervaring op meer plaatsen.
‘Ik adviseer 10 liter Vivimus in het plantgat bij de aanplant. Een groot voordeel ervan is ook dat het niet inklinkt zoals vele andere gronden. Door de goede weggroei is de productie hoger dan zonder de toevoeging van Vivimus. Als je de rekensom maakt qua investering en meeropbrengst, is Vivimus een logische keus’, aldus John Kusters.

DCM VIVIMUS® is een gemengd organisch bodemverbeterend middel, rijk aan organische stof (22 % O.S.), afkomstig van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Het zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingselementen vast te houden. Daardoor ontstaat een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de directe wortelomgeving zodat de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen.
Bekijk product

Algemeen, Homepage

Andere blogberichten