Ratten bestrijden

Zoekt u een betrouwbare partner om ratten te bestrijden? Dan is P.G. Kusters B.V. er voor u! Ratten zijn een erg vervelende plaag om in of rond uw huis of ander pand te hebben. Ze brengen niet alleen ziekten maar ook veel schade aan de gebouwen met zich mee. Doordat ratten altijd op zoek zijn naar een plek met genoeg eten en water, kunnen ze besluiten om een lange tijd te blijven als ze eindelijk zo’n plek hebben gevonden. En wanneer ratten zich eenmaal gevestigd hebben, planten zij zich erg snel voort. Het voorkomen van zo’n rattenplaag is daarom uiterst belangrijk.

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op via het contactformulier of bel ons kantoor, voor vrijblijvend advies of een offerte.

Ratten voorkomen is altijd beter dan ratten bestrijden

Onze ongediertebestrijder kan u informeren hoe u ratten kunt weren uit uw omgeving. Het is allereerst belangrijk om gaten in of rondom het gebouw te dichten of af te dekken met gaas. Dit maakt het voor de ratten veel moeilijker om binnen te komen. Daarnaast is het erg belangrijk dat er geen etensresten open en bloot liggen. Zorg voor goed sluitende afvalcontainers en sluit ook een eventueel aanwezige composthoop af. Bij agrarische bedrijven is het belangrijk alle diervoeder in afgesloten containers te bewaren.

Wanneer schakelt u de ongediertebestrijder van P.G. Kusters B.V. in?

Ratten bestrijden? Voor een efficiënte aanpak met het beste resultaat kunt u bij ons terecht. Ratten bestrijden met gif is voor particulieren niet langer toegestaan, en ondernemers met een agrarisch bedrijf dienen in het bezit te zijn van een vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing om met rattengif te mogen werken. Dit om te voorkomen dat ratten niet op de juiste wijze worden bestreden met gif, waardoor ze resistent worden tegen rattengif. Daarnaast is het van belang het milieu, andere dieren en mensen te beschermen tegen het gif. Schakel daarom een van onze experts in om ratten te bestrijden, dan weet u zeker dat de bestrijding grondig en trefzeker wordt aangepakt.

In onze dagelijkse werkzaamheden zien we dat er steeds meer problemen ontstaan met ratten op agrarische bedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met de leefomstandigheden waarin de rat zich kan huisvesten. Schakel ons in voor een advies hoe u de ratten de baas wordt.

Integrated Pest Management (IPM)

Wij zijn als ongediertebestrijdingsbedrijf gecertificeerd volgens het keurmerk plaagdier management: IPM rattenbeheersing. Onze werkwijze is gebaseerd op het internationale protocol voor Integrated Pest Management (IPM). IPM is primair gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en eventueel het toepassen van alternatieve bestrijdingsmethodes. Met IPM houdt u plaagdieren buiten de deur!
Chemische bestrijdingsmiddelen worden als laatste hulpmiddel en zeer beperkt ingezet.

Wilt u zelf knaagdieren aanpakken op uw agrarisch bedrijf, dan hebt u een vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA) nodig. Heeft u dit bewijs, dan kunt u bij ons de verplichte kennisbijeenkomsten volgen om uw licentie te behouden voor Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA).

Besteed de rattenbestrijding aan ons uit!

U kunt de ongediertebestrijding ook aan ons uitbesteden. De registratie en stand van zaken noteren wij dan in ons digitale systeem dat 24 uur per dag voor u beschikbaar is via uw eigen inlogaccount.

Wij komen graag bij u langs voor advies op maat, zodat u zelf kunt bepalen wat voor u de beste strategie is om knaagdieren te weren en/of bestrijden.

  • Ratten bestrijden in het Rivierengebied, Gelderland-Zuid, Noord-Brabant-Noord en Rijk van Nijmegen
  • Gecertificeerde bestrijders
  • Snel en gegarandeerd goed

Contact opnemen voor een bestrijdingsadvies of offerte

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op via het contactformulier of bel ons kantoor, voor vrijblijvend advies of een offerte.