Ongediertebestrijding bij u thuis of op uw bedrijf

Als gecertificeerd plaagdierbeheersingsbedrijf werken wij volgens de richtlijnen van IPM- KNAAGDIERBEHEERSING (HIK) van KPMB. Wij kunnen voor uw bedrijf de ongediertebestrijding uitvoeren of u de benodigde middelen leveren om plaagdieren te bestrijden. Lees meer over onze ongediertebestrijding, of het weren van ongedierte en zwammen, door een van onderstaande rubrieken aan te klikken:

Neem contact met ons op voor de bestrijding van:

› Bedwantsen                                           › Boktorren

› Eikenprocessierupsen                           › Houtwormen

› Kakkerlakken                                          › Mieren

› Mollen                                                     › Muizen

› Vliegen                                                   › Vlooien

› Ratten                                                     › Wespen

› Zilvervisjes en papiervisjes                   › Zwammen

Onze adviseur staat voor u klaar:

Wout Daanen                   06 51 25 20 40

Bekijk in onze webcatalogus ons gespecialiseerde assortiment voor plaagdierbestrijding.

Knaagdierbestrijding op agrarische bedrijven

In onze dagelijkse werkzaamheden zien we dat er steeds meer problemen ontstaan met ratten op agrarische bedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met de leefomstandigheden waarin de rat zich kan huisvesten. Schakel ons in voor een advies hoe u de ratten de baas wordt.

Integrated Pest Management (IPM)

Wij zijn als ongediertebestrijdingsbedrijf gecertificeerd volgens het keurmerk plaagdier management: IPM rattenbeheersing. Onze werkwijze is gebaseerd op het internationale protocol voor Integrated Pest Management (IPM). IPM is primair gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en eventueel het toepassen van alternatieve bestrijdingsmethodes. Met IPM houdt u plaagdieren buiten de deur! 
Chemische bestrijdingsmiddelen worden als laatste hulpmiddel en zeer beperkt ingezet.

Als u een service-abonnement ongediertebestrijding bij ons afsluit, bezoeken onze gecertificeerde ongediertebestrijders uw bedrijf minimaal 5 x per jaar (elk kwartaal). Zij bekijken welke preventieve maatregelen u kunt nemen om plaagdieren te weren. Indien nodig bestrijden zij de plaagdieren. Is er veel plaagdruk, dan komt de bestrijder vaker langs. De registratie en stand van zaken noteren onze medewerkers in een digitaal systeem dat 24 uur per dag voor u beschikbaar is via uw eigen inlogaccount. Neem contact met ons op als u de ongediertebestrijding aan ons wilt uitbesteden.

Wilt u zelf knaagdieren aanpakken op uw agrarisch bedrijf, dan hebt u een vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA) nodig. Heeft u dit bewijs, dan kunt u bij ons de verplichte kennisbijeenkomsten volgen om uw licentie te behouden voor Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA).
Na 31-12-2022 vervallen alle huidige KBA licenties.

Zowel de toepasser/persoon als het bedrijf dient te beschikken over onderstaande:
Persoonscertificering: IPM-KBA.   Deze certificering is uitsluitend te behalen door het afleggen van een examen. Dit is de bestaande KBA licentie aangevuld met een examen.
Bedrijfscertificering IPM-KBA.   Ieder bedrijf dient gecertificeerd te zijn