Ongediertebestrijding

Als gecertificeerd plaagdierbeheersingsbedrijf werken wij volgens de richtlijnen van het landelijke Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen. Wij kunnen voor uw bedrijf de ongediertebestrijding uitvoeren of u de benodigde middelen leveren om plaagdieren te bestrijden. Lees meer over onze ongediertebestrijding, of het weren van ongedierte en zwammen, door een van onderstaande rubrieken aan te klikken:

Neem contact met ons op voor de bestrijding van:

Bedwantsen                                           › Boktorren

Eikenprocessierupsen                           › Houtwormen

Kakkerlakken                                          › Mieren

Mollen                                                     › Muizen

Vliegen                                                   › Vlooien

Ratten                                                     › Wespen

Zilvervisjes en papiervisjes                   › Zwammen

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies over het weren van marters, konijnen en vogels op uw agrarische percelen.

Onze adviseur staat voor u klaar:

Wout Daanen                   06 51 25 20 40

Bekijk in onze webcatalogus ons gespecialiseerde assortiment voor plaagdierbestrijding.

Knaagdierbestrijding op agrarische bedrijven

In onze dagelijkse werkzaamheden zien we dat er steeds meer problemen ontstaan met ratten op agrarische bedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met de leefomstandigheden waarin de rat zich kan huisvesten. Schakel ons in voor een advies hoe u de ratten de baas wordt.

Integrated Pest Management (IPM)
Wij zijn als ongediertebestrijdingsbedrijf gecertificeerd volgens het keurmerk plaagdier management: IPM rattenbeheersing. Onze werkwijze is gebaseerd op het internationale protocol voor Integrated Pest Management (IPM). IPM is primair gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en eventueel het toepassen van alternatieve bestrijdingsmethodes. Met IPM houdt u plaagdieren buiten de deur! 
Chemische bestrijdingsmiddelen worden als laatste hulpmiddel en zeer beperkt ingezet.

Wilt u zelf knaagdieren aanpakken op uw agrarisch bedrijf, dan hebt u een vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA) nodig. Heeft u dit bewijs, dan kunt u bij ons de verplichte kennisbijeenkomsten volgen om uw licentie te behouden voor Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA).

U kunt de ongediertebestrijding ook aan ons uitbesteden. De registratie en stand van zaken noteren wij dan in ons digitale systeem dat 24 uur per dag voor u beschikbaar is via uw eigen inlogaccount.

Wij komen graag bij u langs voor advies op maat, zodat u zelf kunt bepalen wat voor u de beste strategie is om plaagdieren te weren en/of bestrijden.

© Copyright 2020 P.G. Kusters B.V.