Plaagdierbestrijding

Als gecertificeerd plaagdierbeheersingsbedrijf werken wij volgens de richtlijnen van het landelijke Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen. Wij kunnen voor uw bedrijf de plaagdierbestrijding uitvoeren of u de benodigde middelen leveren om plaagdieren te bestrijden. Bij particulieren verzorgen wij plaagdierbestrijding, zoals het verwijderen van wespennesten of de bestrijding van ratten.
In onze dagelijkse werkzaamheden zien we dat er steeds meer problemen ontstaan met ratten. Dit heeft voornamelijk te maken met de leefomstandigheden waarin de rat zich kan huisvesten. Schakel ons in voor een advies hoe u de ratten de baas wordt.

Integrated Pest Management (IPM)
Wij zijn als ongediertebestrijdingsbedrijf gecertificeerd volgens het keurmerk plaagdier management: IPM rattenbeheersing. Onze werkwijze is gebaseerd op het internationale protocol voor Integrated Pest Management (IPM). IPM is primair gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en eventueel het toepassen van alternatieve bestrijdingsmethodes. Met IPM houdt u plaagdieren buiten de deur! 
Chemische bestrijdingsmiddelen worden als laatste hulpmiddel en zeer beperkt ingezet.

Wilt u zelf plaagdieren aanpakken op uw bedrijf, dan hebt u een vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA) nodig. Heeft u dit bewijs, dan kunt u bij ons de verplichte kennisbijeenkomsten volgen om uw licentie te behouden voor Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA).

Wij komen graag bij u langs voor advies op maat, zodat u zelf kunt bepalen wat voor u de beste strategie is om plaagdieren te weren en/of bestrijden. U kunt de ongediertebestrijding ook aan ons uitbesteden. De registratie en stand van zaken noteren wij dan in ons digitale systeem dat 24 uur per dag voor u beschikbaar is via uw eigen inlogaccount.

De eikenprocessierups komt ook voor in de regio Maas en Waal. Wij hebben al meerdere nesten verwijderd/bestreden op particuliere terreinen. Bel voor een advies. Op de landelijke site van het KAD vindt u meer informatie over hoe om te gaan met deze plaag.

Bekijk in onze webcatalogus ons gespecialiseerde assortiment voor plaagdierbestrijding.

Onze adviseur staat voor u klaar:

Wout Daanen                   06 51 25 20 40

     

© Copyright 2020 P.G. Kusters B.V.