Na een periode van onduidelijkheid rondom de licenties knaagdieren is er per begin november 2016 bekend geworden hoe het verder gaat.

De grootste zorg van de overheid is doorvergiftiging middels ratten en muizen middelen (anticoagulantia) in het open veld. Om dit tegen te gaan is een bewustwording nodig voor de gebruikers. Dit wil men doen door de gebruikers op te leiden tot een professional in ratten en muizen bestrijding. Er wordt onderscheid gemaakt in binnen en buiten bestrijding.
De insteek van de overheid is dat de beheersing van knaagdieren ook kan middels IPM. Dit betekent dat een eerste inzet is schoon werken, vallen en klemmen gebruiken en in een uiterste geval inzet van anticoagulantia.

Wat zijn de verschillen tussen KBA en KBA-GB?
KBA: deze licentie is geschikt voor bestrijding van ratten en muizen binnen. U kunt deze aantekening halen boven op uw huidige licentie.
Heeft u nog geen licentie, dan kan deze module ook gevolgd worden maar dient u aan het eind van de cursus een examen af te leggen.

KBA-GB: deze licentie is geschikt voor bestrijding buiten. Deze extra module komt bovenop de huidige KBA licentie. De KBA-GB dient altijd met een examen afgesloten te worden.

Hier vindt u een schema welke opleiding voor u geschikt zou kunnen zijn.

Naast het behalen van de KBA-GB licentie dient u zich te certificeren indien u ratten en muizen middelen buiten wilt gebruiken. Meer info op www.kpmb.nl

Naast het zelf behalen van de licenties is er ook de mogelijkheid om dit uit te besteden aan een ongediertebestrijdingsbedrijf. PG Kusters B.V. heeft een afdeling ongediertebestrijding.

PG Kusters B.V. kan de KBA cursus (indien u in het bezit bent van een licentie) verzorgen. De kosten hiervoor zijn € 65,-  excl. 21% btw. Opgave via het formulier.

Indien u graag de cursus KBA (zonder licentie) of KBA-GB wilt doen kunt u dit ook aangeven en bij voldoende deelname zullen wij dit in samenwerking met een AOC in gaan plannen. Alleen een AOC mag de examens afnemen.

© Copyright 2019 P.G. Kusters B.V.