Knaagdieren

Voorheen mochten middelen tegen knaagdieren (anticoagulantia) in het open veld worden ingezet. Sinds november 2016 is de regelgeving aangescherpt. Dit om te voorkomen dat andere dieren dan ratten en muizen worden vergiftigd. De insteek van de overheid is beheersing van knaagdieren via Integrated Pest Management (IPM). Dit komt neer op schoon werken, vallen en klemmen gebruiken en in een uiterste geval inzet van anticoagulantia. Om deze middelen te mogen inzetten, dient u een aparte licentie te behalen.

 

Op 31-12-2022 vervallen alle huidige KBA licenties, ook al staat er op het pasje dat deze nog langer geldig is!

Indien u op uw agrarische bedrijf gebruik wil blijven maken van ratten en muizen middelen dient zowel de gebruiker als het bedrijf gecertificeerd te zijn.

De persoonscertificering kan middels een opleiding IPM-KBA in combinatie met een examen.
De bedrijfscertificering zal lopen via een certificeringsinstantie. Hiervoor dient u een handboek in te vullen en te werken volgens de protocollen welke in het handboek staan.

Meer info over certificering: Klik hier 
Meer info vanuit Bureau Erkenningen: Klik hier

 

Ongediertebestrijding uitbesteden aan een professional? Bel PG Kusters B.V.

PG Kusters B.V. heeft een professionele afdeling ongediertebestrijding. Als gecertificeerd plaagdierbeheersingsbedrijf werken wij volgens de richtlijnen van keurmerk IPM-Rattenbeheersing. Middels ons digitale logboek (met eigen inlogcode) kunt u alle preventieve en bestrijdingsmaatregelen volgen welke op uw bedrijf  plaats vinden. Lees meer over onze werkwijze.
Informeer via ons kantoor naar de mogelijkheden. Dit kan een individuele actie zijn maar ook een afgesproken maatwerk oplossing voor een jaar behoren tot de mogelijkheden.