Eikenprocessierups bestrijden

Heeft u last van eikenprocessierupsen in uw tuin? De verspreiding van de eikenprocessierups (EPR) begint steeds grotere vormen aan te nemen in onze regio. Om overlast te voorkomen vinden bestrijdingen plaats. Ervaart u overlast op uw eigen terrein, dan kan P.G. Kusters B.V. de bestrijding van eikenprocessierupsen voor u uitvoeren.

P.G. Kusters B.V. zorgt ervoor dat de eikenprocessierupsen op een veilige manier worden verwijderd. Zo zijn er geen gezondheidsrisico’s voor planten, andere dieren of uw medebewoners.

Brandhaartjes veroorzaken jeuk

Bent u in aanraking gekomen met eikenprocessierupsen? De brandhaartjes veroorzaken een allergische reactie, die soms binnen 30 minuten maar vaak na enkele uren jeuk veroorzaakt. Probeer niet te krabben aan de jeukende bultjes, krabben verergert de jeuk en vergoot de kans op infecties. U kunt beter plakband of schilderstape gebruiken om de brandharen te verwijderen. Daarna moet u de aangetaste huid goed spoelen en kunt  u mentholzalf gebruiken om de jeuk te verminderen.

Hoe voorkomt u overlast van eikenprocessierupsen?

Het voorkomen van plagen kan op diverse manieren, en vraagt een andere aanpak. De eikenprocessierups heeft natuurlijke vijanden, zoals koolmezen, allerlei insecten en vleermuizen. Als er meer wilde bloemen rondom de eikenbomen worden geplant, trekt dat meer natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.  Koolmezen worden gelokt door het plaatsen van broedkastjes in de eikenbomen.

Natuurlijke bestrijding met parasitaire aaltjes

Natuurlijke bestrijding kan door preventief te spuiten met insectparasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine rondwormen die je met het blote oog niet kunt zien en die parasiteren op dieren of planten. Deze bespuiting moet worden uitgevoerd net voordat de rupsen uitkomen. De timing is wel erg belangrijk, want de nematoden blijven maar drie uur in leven.  Het mooie van deze bestrijdingsmethode is dat er amper negatieve effecten zijn voor andere diersoorten. Deze behandeling is niet inzetbaar als de rupsen al zijn uitgekomen.

  • Eikenprocessierupsen bestrijden in Dreumel, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Altforst, Alphen, Druten, Heerewaarden, andere kernen in het Rivierenland, Gelderland-Zuid, Noord-Brabant-Noord en Rijk van Nijmegen
  • Gecertificeerde bestrijders
  • Snel en gegarandeerd goed

Contact opnemen voor een bestrijdingsadvies of offerte

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op via het contactformulier of bel ons kantoor, voor vrijblijvend advies of een offerte.