Boktor bestrijden

Professionele aanpak van huisboktor: P.G. Kusters B.V.

Twijfelt u of er sprake is van huisboktor in uw woning, schuur of bedrijfsruimte? Onze specialisten staan voor u klaar om te controleren of het inderdaad om huisboktor gaat. Er zijn veel technieken om de huisboktor te bestrijden. Welke het beste is hangt af van waar de boktor zich bevindt en hoe erg de aantasting van het hout is. Een gebruikelijke bestrijding van boktor is een oppervlaktebehandeling met een vloeistof die door het hout wordt geabsorbeerd. Met deze methode hoeft u niet voor langere tijd het pand te verlaten en is na 2-3 uur het pand weer vrij om te betreden.

Hoe ziet de boktor eruit?

Een volwassen huisboktor heeft een langwerpig lichaam met sprieten. De kleur is donkerbruin tot zwart en het insect heeft zeer sterke kaken. De boktor is 10-25 mm lang, de larven zijn wit van kleur. De larven zijn in hun laatste stadia ongeveer 3 centimeter lang en lijken op dikke rupsjes.

Leefwijze van de Boktor

De larven van een huisboktor leven in hout. De huisboktor is een drooghoutboorder en dit betekent dat deze boktor zich in droog hout nestelt. Hij zit graag in naaldhout maar uw eikenhout is daarom niet per definitie veilig. De larve van een boktor is in staat om complete houten constructies te vernielen. De volwassen boktor legt haar eitjes over het algemeen op het hout waar ze zelf in geboren is. Wij raden dan ook altijd aan om het hout van te voren te inspecteren, en daarna eventueel te laten behandelen, als u nieuwe houten (oude) meubels, balken of voorwerpen in huis haalt.

  • Boktorren bestrijden in Dreumel, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Altforst, Alphen, Druten, Heerewaarden, andere kernen in het Rivierenland, Gelderland-Zuid, Noord-Brabant-Noord en Rijk van Nijmegen
  • Gecertificeerde bestrijders
  • Snel en gegarandeerd goed

Contact opnemen voor een bestrijdingsadvies of offerte

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op via het contactformulier of bel ons kantoor, voor vrijblijvend advies of een offerte.