Informatiebijeenkomst over het bestrijden van de eikenprocessierups

De verspreiding van de eikenprocessierups (EPR) begint steeds grotere vormen aan te nemen in onze regio. Om overlast te voorkomen vinden bestrijdingen plaats. Deze worden nu voornamelijk gedaan met Xentari (Bacillus thuringiensis).
Er is de laatste jaren een ontwikkeling geweest naar een nog meer natuurlijke bestrijding  met parasitaire aaltjes. Deze aaltjes worden vroeg en selectief ingezet tegen de eikenprocessierups.
Om u te informeren over alternatieven ter beheersing van de eikenprocessierups organiseren we een informatiebijeenkomst:

Eikenprocessierups bestrijden met aaltjes en bloemen.

In deze bijeenkomst zal Ad van Bruggen van Biocontrole u bijpraten over de inzet van parasitaire aaltjes ter beheersing van de plaag. Hij zal ook de verwachte omvang  van de plaag in 2020 bespreken.

Een aanvullende methode van bestrijding is het verhogen van de biodiversiteit door bloemenstroken in te zaaien. Het is mogelijk natuurlijke bestrijding te stimuleren door juist die bloemen in te zaaien die aantrekkelijk zijn voor sluipwespen en andere nuttige roofdieren. Jan Krijnen van Advanta informeert u uitgebreid over de voordelen van de verschillende bloemenmengsels die geschikt zijn voor stimulering van de biodiversiteit.

Wij nodigen u graag uit om bij deze informatiebijeenkomst aanwezig te zijn.

Datum:           12 maart 2020
Tijd:                 9.00 – 11.30 uur
Locatie:           PG Kusters B.V.  Waaldijk 3, 6621 KG Dreumel

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Geef u uiterlijk 7 maart aanstaande op via info@pgkusters.nl en vermeld met hoeveel personen u komt (vol is vol).

 

Algemeen, Homepage

Andere blogberichten