Vlooienplaag in huis bestrijden

Vlooien bestrijden

Heeft uw huisdier last van jeuk, ziet u kleine bultjes op de huid? De kans is groot dat u last hebt van vlooien in huis. Het bestrijden van vlooien is noodzakelijk om een vlooienplaag te voorkomen. Hieronder leest u meer over het herkennen, weren en bestrijden van vlooien in huis. Twijfelt u of er sprake is van vlooien in huis, of wilt u direct een afspraak maken voor het bestrijden van vlooien in huis? Neem dan direct contact op met een gecertificeerde ongediertebestrijder, zoals P.G. Kusters B.V.

Vlooien herkennen

Vlooien zijn ongeveer één tot drie millimeter groot en donkerrood van kleur. Vanwege hun krachtige springpoten kunnen ze zich makkelijk en erg snel verplaatsen van de ene naar de andere plek. Vlooien voeden zich met het bloed van warmbloedige dieren met een vacht of veren. Vlooienbeten veroorzaken veel jeuk en irritatie, soms zelfs een vlooienallergie. Des te belangrijker dus om vlooien op tijd aan te pakken.

De oorzaak van vlooien in uw huis

De meest voorkomende oorzaak van vlooien in huis is een huisdier. Vlooien kunnen namelijk erg makkelijk van het ene naar het andere dier worden overgebracht. Het komt echter vaker voor dat ze buiten op honden en katten springen. Zo brengt uw huisdier de vlooien mee naar binnen. Vlooien leggen in huis eitjes op de grond, waarna de larven wegkruipen naar kieren en gaten. Larven ontpoppen zich tot een vlo en wachten tot het huisdier voorbij loopt om er vervolgens op te springen. Daarna herhaalt het proces zich weer als er niets aan wordt gedaan.

Een vlooienplaag in huis?

U herkent de aanwezigheid van vlooien in huis op verschillende manieren. Meestal merkt u als eerste dat uw huisdier zich veelvuldig krabt. De kans is dan groot dat er vlooien zijn.

Vlooien verraden zich ook door hun eigen gedrag, omdat ze springen en zo opvallen. Daarnaast kunt u vlooienuitwerpselen aantreffen in de mand van uw huisdier.

Symptomen bij uw huisdier

Symptomen die erop duiden dat uw huisdier last heeft van vlooien, zijn onder meer krabben en rusteloosheid. Verder zie je bij veel katten en honden haaruitval en korstjes op de huid, vooral bij de achterpoten en boven de staart. Wanneer een hond of kat gebeten wordt, spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit veroorzaakt jeuk en irritatie, wat weer krabben, bijten en overmatig poetsen tot gevolg heeft.

Bij een vlooienplaag kunnen vlooien ook mensen bijten. Mensen kunnen bij een beet last krijgen van kleine jeukende rode bultjes.

Vlooien in huis, wat nu?

Het voorkomen van een vlooienplaag is niet erg makkelijk, maar er zijn wel verschillende manieren om de plaag te beperken en te bestrijden. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om regelmatig te stofzuigen, met name de moeilijk bereikbare plekken. Plinten, naden en kieren zijn de beschutte plekken waar vlooien zich vaak schuilhouden. Vergeet niet om na het stofzuigen de stofzuigerzak direct weg te doen. Vlooien kunnen zich ook in deze zak namelijk blijven ontwikkelen.

Vlooien zoeken ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen treft u daar ook eitjes aan. Door alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt, te wassen en daarna in de droger te stoppen, worden de eitjes, larven en vlooien gedood.

Wanneer u parket, laminaat, pvc of tegels in huis heeft, nestelen de eitjes zich niet op de vloer. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om vlooien uit huis te houden en een vlooienplaag te voorkomen.

Er zijn verschillende anti-vlooienmiddelen verkrijgbaar waarmee u uw huisdier kunt beschermen tegen vlooien. Deze zijn verkrijgbaar bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak. Maar is er eenmaal sprake van een vlooienplaag, dan is het raadzaam deze plaag in huis professioneel te laten bestrijden.

  • Vlooienplaag in huis bestrijden in Dreumel, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Altforst, Alphen, Druten, Heerewaarden, andere kernen in het Rivierenland, Gelderland-Zuid, Noord-Brabant-Noord en Rijk van Nijmegen
  • Gecertificeerde bestrijders
  • Snel en gegarandeerd goed

Contact opnemen voor een bestrijdingsadvies of offerte

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op via het contactformulier of bel ons kantoor, voor vrijblijvend advies of een offerte.