• oktober

    29

    2019
  • 690
  • 0
P.G. Kusters B.V. oefenlocatie voor Regionale Veiligheidstoetsen met 8 brandweerteams

P.G. Kusters B.V. oefenlocatie voor Regionale Veiligheidstoetsen met 8 brandweerteams

Brandweer Dreumel was zaterdag 26 oktober organisator en gastheer van de Finale Regionale Veiligheidstoetsen, klasse 112. Deze finale vond plaats op ons bedrijf aan de Waaldijk 3 in Dreumel.

Aan deze finale namen 8 brandweerposten uit de regio deel. Deze toetsen, vroeger brandweerwedstrijden geheten, zijn bedoeld om in onderling verband elkaars vaardigheid, kundigheid en ervaringen te delen. Naast Brandweer Dreumel werkten ook acteurs, Lotus-slachtoffers, politie, ambulance en tal van vrijwilligers mee om de oefening zo realistisch mogelijk te laten zijn en om het de deelnemers aan niets te laten ontbreken. Vanuit ons bedrijf werkten John Kusters en Raijmond Verbruggen mee.

De brandweerlieden oefenden op het bestrijden van een brand in ons atelier en een ongeval waarbij zoutzuur was vrijgekomen.

John Kusters: ‘Mooi om te zien dat iedere brandweereenheid een eigen werkwijze heeft en dat elk team op elkaar is ingespeeld. Ook voor ons was het een leerzame dag daardoor. Brandweer Dreumel had ons gevraagd of wij ons bedrijf beschikbaar wilden stellen. Daaraan gaven we graag gehoor, want goede brandbestrijding is voor ieder van levensbelang.’

Laatste berichten
Best bekeken
© Copyright 2022 P.G. Kusters B.V.