Nieuw: Licentieverlenging nu online mogelijk via www.landentuinbouwcursussen.nl.
Door de huidige beperkende maatregelen vanwege COVID-19 is het al geruime tijd onmogelijk licentiebijeenkomsten bij te wonen.
Om u toch de mogelijkheid te bieden voldoende studiepunten te behalen om uw licentie te verlengen, hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt aan een digitale cursusomgeving:  www.landentuinbouwcursussen.nl.

U kunt thuis, op elk gewenst moment, een cursus volgen om een studiepunt te behalen.

De voordelen
– Geen reistijd van en naar bijeenkomsten.
– Verleng uw licentie wanneer het u uitkomt.
– Elke cursus heeft een studiebelasting van 2,5 tot 3 uur .
– De cursus is in etappes te maken (handig als u tussentijds wordt weggeroepen).

Zo werkt het
– Ga naar landentuinbouwcursussen.nl.
– Kies de gewenste cursus.
– Maak een account aan en betaal direct online via i-deal.
– Doorloop de cursus door het lezen van de tekst, maken van opdrachten en kijken van films.
– Zorg voor deelname aan het forum. Minimaal 4x verplicht.
– Maak de eindtoets van meerkeuzevragen.
– Bent u geslaagd, dan melden wij dit binnen 14 dagen aan Bureau Erkenningen. De datum dat u de cursus met goed gevolg heeft afgerond, is de datum die wij doorgeven.

Beschikbare cursussen:
– Veiligheid en Techniek verlengingscursus.
– Verlengingscursus Knaagdier Beheersing Agrarisch (KBA)
– Fruitteelt licentiecursus onderdeel Teelt.

Binnenkort beschikbaar:
– Akkerbouw/veehouderij licentiecursus onderdeel Teelt (verwacht medio mei).

De verlengingscursus mollen en woelratten komt niet online beschikbaar omdat deze cursus een praktijkonderdeel bevat. Zodra de beperkende maatregelen worden opgeheven, bepalen wij welke cursussen wij in onze cursusruimte gaan aanbieden. Dit zal niet voor 1 mei a.s. zijn maar later in het jaar.
Vanzelfsprekend hoort u dan weer van ons.

Wat is hetzelfde gebleven?
U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig volgen van de benodigde bijeenkomsten.
Controleer dit zelf door in te loggen bij Bureau Erkenningen. Na het invullen van uw licentienummer en geboortedatum kunt u onder het kopje “Licentie” uw overzicht van licenties, studievordering en pasjes zien. Ook kunt u bij “Mijn gegevens” uw inlognaam en wachtwoord aanpassen. Als u op uw smartphone de app erkenningen downloadt, kunt u deze gegevens ook op uw telefoon zien, inclusief uw huidige licentie. Zo hoeft u uw pasje niet altijd bij u te hebben. Ons advies is om ieder jaar een bijeenkomst te volgen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
De coulanceregeling vanuit Bureau Erkenningen stopt op 30 april 2021. Wacht dus niet te lang!

Na het invullen van uw licentienummer en geboortedatum kunt u onder het kopje “Licentie” uw overzicht van licenties, studievordering en pasjes zien. Ook kunt u bij “Mijn gegevens” uw inlognaam en wachtwoord aanpassen. Als u op uw smartphone de app erkenningen download, kunt u deze gegevens ook op uw telefoon zien, inclusief uw huidige licentie. Zo hoeft u uw pasje niet altijd bij u te hebben. Ons advies is om ieder jaar een bijeenkomst te volgen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

FAQ
Heeft u vragen over onze nieuwe digitale cursussen? Antwoorden op veel gestelde vragen (Frequently Asked Questions oftewel FAQ) vindt u hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op of bel 085-488.53.41.

 

Loskoppelen KBA van uw licentie
Als u binnen uw agrarische bedrijfsgebouwen ongediertebestrijding wilt uitvoeren, moet u in het bezit zijn van een KBA-licentie. In de meeste gevallen is de KBA-aantekening een aanvulling op een licentiepas.

Let op:  Indien u besluit om uw KBA aantekening op uw huidige licentie niet te verlengen, vervalt de gehele spuitlicentie omdat u 1 onderdeel (KBA) niet hebt verlengd!
U kunt dit voorkomen door, voor de vervaldatum van uw licentie, KBA los te koppelen van uw licentie. Dit ontkoppelen kunt u als licentiehouder zelf doen via de website van Bureau Erkenningen. Als u daar bent ingelogd, kiest u voor het tabblad ‘Ontkoppelen’.

 

Ga naar www.landentuinbouwcursussen.nl voor een digitale cursus

 

 

 

Registreren Licentienummer

© Copyright 2021 P.G. Kusters B.V.